Hulp nodig? Bel ons: 020-348 48 72 of mail naar info@bierviltjebedrukken.nl

Bierviltjes ontwerpen


Lees meer over bierviltjes ontwerpen

Bierviltjes bedrukken voor jouw café

Wil jij bierviltjes ontwerpen? Dat kan heel makkelijk. Bekijk hieronder welke stappen er doorlopen moeten worden voordat het eindresultaat geleverd gaat worden.

Allereerst is het uiteraard handig om te weten in welke vorm je het viltje gesneden wilt hebben. Zo zijn ronde en vierkante vormen mogelijk, maar ook in de vorm van een hart, twee cirkels aan elkaar en nog veel meer. Heb jij een hele andere vorm in gedachte? Neem dan telefonisch contact op, zodat er gekeken kan worden of ook jouw gewenste vorm mogelijk is.

De vorm is namelijk zeer belangrijk voor het stansen. Dit betekent dat het vilt door een gevormd mes, afhankelijk van de vorm die gekozen is, de viltjes gaat uitsnijden. Is de door jouw gewenste vorm mogelijk? Dan kan het ontwerpen echt gaan beginnen.

Bierviltjes ontwerpen met werktekening

Werktekening. Vierkant bierviltje ontwerpen.Het is mogelijk om een werktekening op te vragen, zodat je precies weet wat het bierviltjes formaat is. Houd altijd rekening met de afloop. Wanneer je precies tot de lijntjes werkt, dan houd je een wit-rand, zoals je deze wellicht ook wel kent van de viltjes van bierfabrikanten. Wanneer je een bierviltje met eigen logo of tekst gaat maken en tot over de belijning van de werktekening trekt, dan zal dit ervoor zorgen dat je afbeelding tot aan de rand wordt gevuld. Houd hier dus rekening mee wanneer je bijvoorbeeld je logo vlakbij de rand plaatst of een foto van één of meerdere personen erop wilt plaatsen. Het is natuurlijk niet leuk als de bovenkant van een hoofd onbedoeld niet wordt afgedrukt.

Wat bij het bierviltjes ontwerpen ook niet onbelangrijk is, is om op de resolutie te letten. Zorg bijvoorbeeld dat de afbeelding minimaal 2x zo groot is als dat je wilt plaatsen op het viltje. Door deze afbeelding vervolgens bij de hoek te pakken en met shift ingedrukt te verkleinen naar de gewenste maat voor het viltje, blijft de kwaliteit naar verhouding hetzelfde.

Heb je het hele viltje al gevuld? Geen nood, want je kunt aan de achterkant gewoon verder gaan met je bierviltje ontwerpen. Bedenk dus goed welke informatie je bij elkaar wilt hebben en wat apart op bijvoorbeeld de achterkant mag komen te staan.Domeinnaam is onderdeel van Drukbedrijf - De online drukkerij van Nederland